Házhoz megy a lomtalanítás Érden

Házhoz megy a lomtalanítás Érden

Újra megnyitott a hulladékudvar a Sas utcában. De házhoz is lehet rendelni az ÉTH munkatársait, ha valaki maga nem tudja megoldani a lomok elszállítását.

A koronavírus-járvány miatt hosszú ideig zárva tartott az ÉTH (Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft.) fenntartásában működő hulladék udvar. A héten nyitott meg újra a Sas utca 2. alatt található telephely.

Nagy volt már a lakossági igény a lomok leadására, ezért az első napokban a Szajkó utca közepén lévő benzinkútig állt a sor.

Az érdiek odafigyelnek környezetükre, így szeretnének szabályosan megszabadulni a náluk felhalmozott lomoktól és hulladéktól. A hulladékudvar kényszerű zárvatartása miatt most egyszerre érkeztek, hogy leadhassák a feleslegessé vált tárgyakat. Időpontfoglalásra sajnos nincs lehetőség, így 1-2 órás várakozás is előfordulhat a jelenlegi helyzetben.

Természetesen a koronavírus-járvány ellen hozott óvintézkedések itt is érvényesülnek. A korábbi 3-4 autó helyett, most maximum két autót engednek be egyszerre az udvarra, ha a hulladék típusa miatt külön-külön lerakóhelyre kell menniük. Az alkalmazottak maszkot viselnek, és ezt ajánlják az ügyfeleknek is.

 

Lehetőség van a házhoz rendelni a lomtalanítást.

Pató Simon, az ÉTH környezetvédelmi megbízottja az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy a múlt héttől működik a házhoz menő lomtalanítási program is. A tulajdonosoknak nem az utcán, hanem az ingatlan kerítésén belül kell összegyűjteni lomjaikat, mivel egyébként a "lomizók" összetúrnák a kupacokat és szétdobálnák a szemetet.

A korábbi gyakorlat szerint az emberek egy része idegenkedve fogadta ezt a lomtalanítási módszert, hiszen a kerítésen belülre beengedni valakit nem szerencsés dolog, mert látja az életkörülményeket és elképzelhető, hogy visszajönnek, akik bejöttek. Nos, el kell mondjam, három év tapasztalatából, hogy ilyen nem fordult elő. A bizalom már megvan – mondta Pató Simon az Érd Mostnak.

Ilyen kukásautóval érkeznek az ÉTH munkatársai, ha "házi" lomtalanítást igényelünk náluk.

 

A nem zsákolható méretű zöldhulladékot, például ágakat is elviszik.

A folyamatosan érvényben lévő égetési tilalom miatt nagy az igény a lombhulladék és az ágak elszállítására. Az ÉTH munkatársai házhoz jönnek, és a tulajdonos által összegyűjtött ágakat ledarálva elszállítják. Az ágdarálás már nem kerten belül, hanem a közterületen történik.

Mivel Érd városa többnyire kertvárosias jellegű város, így sok zöldhulladék képződik. Szerencsére az ÉTH segítségével a lakosok törvényesen és etikusan tudnak tőle megszabadulni.

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.08.13

DK: Minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben!

A kormánynak többletforrást kell biztosítania a parlagfű elleni védekezésre - jelentette ki Oláh Lajos.

  • 2020.08.06

Mától visszatér a szépidő

Az elmúlt napok fülledt szürkesége után mostantól ismét élvezhetjük a nyarat.