Közel 200 millió juthatna Érdnek két fideszes propagandacég költségvetéséből

Közel 200 millió juthatna Érdnek két fideszes propagandacég költségvetéséből

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között. Adhatnának belőle Érd városának is.

Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft. újabb 11,8 milliárdot kap a Miniszterelnöki Kabinetirodától azon a címen, hogy népszerűsítsék kiemelt fontosságú kormányzati döntéseket. Magyarán, hogy tolják a propagandát ezerrel.

Ezzel együtt idén már összesen 30 milliárd forintnyi közpénzt bíztak Balásy cégeire.

Mindannyian érezzük a koronavírus-járvány nyomán keletkezett válság terheit. Sokan munkanélkülivé váltak, elszabadultak az árak. A nyugdíjak és a családi pótlék közben nem emelkedik. A kormány viszont tovább szórja a pénzt a látványberuházásokra és a politikai kampányra. Például olyanokra is, amit Balásy Gyula fog majd csinálni ebből a 30 milliárdból.

Ha ezt a pént szétosztanánk Magyarország önkormányzatai között, akkor Érdnek 200 millió forint jutna.

Ez persze még mindig nem annyi, mint amit a kormány a járvány ürügyén bevezetett megszorításokkal, a gépjárműadó és az iparűzési adó megvonásával, és a szolidaritási járulék megemelésével elvesz a településektől. Évente összesen 160 milliárdot egészen 2024-ig bezárólag.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.09

Elfogtak két férfit az Érden szombaton talált holttest ügyében

A 47 éves férfi holttestére szombaton dél körül találtak rá ismerősei a ház egyik szobájában.

  • 2020.08.07

Csőzik László: Érd biztonságos, nincs rendkívüli állapot

Óriási vihart kavart az Érden szerencsére nem gyakori esemény, amikor két nagycsalád rendezett tömegverekedést a múlt héten.

  • 2020.07.31

Óriási balhé volt az Iparos utcai benzinkútnál - VIDEÓ

Két nagycsalád támadt egymásnak. Nagy Mercikkel próbálták egymást elütni, majd minden kezük ügyébe akadó eszközzel támadták az ellenséges csoport tagjait.