72 milliós büntetést kapott Érd T. Mészáros András miatt

72 milliós büntetést kapott Érd T. Mészáros András miatt

A korábbi fideszes városvezetés haveri cégeket pályáztatott a Fácán óvoda felújítására kiírt közbeszerzésen. Most emiatt fizethet a város 72 millió forint büntetést. 

Ketten pályáztak Kincses Óvoda Fácán tagóvodájának újjáépítésére. Később kiderült, rokoni szálak fűzik össze őket. Feltűnően gyakran nyertek akkoriban. T. Mészáros András, Érd korábbi fideszes polgármestere csak annyit mondott magyarázatul, hogy "elmulasztották az ellenőrzést elvégezni."

„Akkor én voltam a polgármester, tehát én voltam a felelős minden egyes alvállalkozó után. Ezért mondom, hogy nem kéne a közbeszerzési kollégákat ezért megróni. Ez elmulasztódott" - nyilatkozta T. Mészáros az Érd Mostnak.

A fideszes ex-polgármester a hibás, mégis az érdiek fizethetik ki a 72 milliót.

Elismerte a hibáját, de a bűnösségét nem. Ezen kívül nem ő, hanem a mostani városvezetésnek és ez által az érdi embereknek kell kifizetni a 70 milliós büntetést.  T. Mészárosnak van pofája a jelenlegi városvezetést hibáztatni, hogy azok miért nem oldották meg az ügyet az elmúlt nyolc hónap során. Szidta Csőzik Lászlót, mert nem lobbizott eléggé a közbeszerzési hatóságnál. Úgy képzeli, hogy politikai lobbizással egy szabálytalan közbeszerzési eljárás és az összejátszás semmissé tehető.

Ha akarja és ha hisz a fideszes kapcsolatok mindent elsöprő erejében, T. Mészáros András tisztség nélkül is megakadályozhatja a várost fenyegető károk bekövetkezését - válaszolta T. Mészáros vádjaira Csőzik László

T. Mészáros tavaly január óta lapított az ügyben.

Az ügy 2019 januárja óta zajlik. T. Mészáros András októberi bukásáig nem volt hajlandó megszólalni. Ugyan a Polgármesteri Hivatal a személyi összefonódást elismerte, de ezen kívül nem vettek részt az eljárásban. Később egy haveri tanácsadó cég adott ki semmitmondó nyilatkozatot a nevükben. A fideszes városvezetés összesen 200 millió forintnyi megbízást adott a tanácsadó cégnek. Tavaly októberben a bukott polgármester nem említette utódának sem a piszkos ügyet.

A két összejátszó cég potom büntetéssel megúszta.

Hallgat az ügyben a két Fidesz-haver cég is, akik nagyot kaszáltak a város pénzén. Most mindössze 1-1 millió forint büntetést kell kifizetniük. Ennél nagyságrendekkel több pénzt tettek zsebre csak ezen az ügyön. Csőzik Látszló nekik és a volt polgármesternek is felajánlotta, hogy szolidaritásból kifizethetik a 70 milliós büntetést a város helyett.

T. Mészáors megteheti, hogy nyilvánosan felszólítja a közbeszerzési szabálytalanságot elkövető két céget, ejnye, dobják már össze a 72 millió forintot! Nekik ez aprópénz ahhoz az összeghez képest, amit a TMA-korszakban kerestek!
Csőzik szerint maga a fideszes volt polgármester is keresett annyit a város kárára, hogy beleférne neki ez a 72 millió.
"Vagy mondhatnánk azt is: fizesse ki maga T. Mészáros András, hiszen a vagyonnyilatkozata szerint épp ennyi, 72 millió hever a bankszámláján! Eddig urasan élt a városból, adjon vissza belőle egy keveset a városnak!" 

 

Nem csak ez az egy sötét ügy maradt a bukott fideszes városvezetés után. Egy hamarosan lezáruló perben Érdet 426 millió forint kifizetésére kötelezhetnék a Fidesz-uralom évtizedében elkövetett bűnök miatt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.18

Bősz Anett: Propaganda és Paks helyett költsön a kormány útfejlesztésre!

A Liberálisok érdi országgyűlési képviselője számonkéri a kormányon azt a 60 milliárdot, amit még 2018-ban ígértek az érdi úthálózat fejlesztésére.

  • 2020.05.28

Pest megye lakosai sem hagyják, hogy a Fidesz lenyúlja a Balatont

A Pest megyeiek is tömegesen állnak ki a Balatonért. Példás kiállást mutat az egész ország egyik legfontosabb természeti kincsünk a Balaton megóvása érdekében.

  • 2020.05.26

Ausztriában 1 milliárd eurós támogatást kapnak az önkormányzatok

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Érdtől ezzel szemben jelentős összeget vontak el.