A fideszesek nem akarták meghallgatni Csőzik Lászlót a Költségvetési Bizottságban

A fideszesek nem akarták meghallgatni Csőzik Lászlót a Költségvetési Bizottságban

Közösen tiltakozott az ellenzék amiatt, mert a fideszes többségű Költségvetési Bizottság nem volt hajlandó meghallgatni az általuk meghívott polgármestereket.

A Költségvetési Bizottság június 17-i ülésére a parlamenti ellenzéki frakciók polgármestereket és szakszervezeti vezetőket hívtak meg. Meg akarták velük beszélni az önkormányzatokat súlyos elvonásokkal büntető 2021-es költségvetés ügyét.

A bizottság többségét alkotó fideszes szavazóbirkák nem hagyták, hogy a polgármesterek elmondhassák véleményüket.

A bizottsági ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón Varju László, a testület DK-s elnöke felháborítónak nevezte, hogy a kormánypárti képviselők szavazatukkal megakadályozták a vendégek felszólalását. Hozzátette, bízik abban, hogy a költségvetési javaslathoz benyújtott több mint 800 ellenzéki módosító indítvány világos jelzés a kormány számára.

Csőzik László, Érd polgármestere is jelen volt a meghívottak között, de ő is csak a szünetben tartott sajtótájékoztatón jutott szóhoz.

Az összellenzéki támogatottságú polgármester elmondta, hogy az Orbán-kormány elveszi Érd, és más önkormányzatok lehetőségét arra, hogy fejleszteni tudja települését, vagy egyáltalán fenntartsa intézményrendszerét.  A helyben megtermelt adók jó részét elvenné a kormány.

Ezeket az adónemeket sajátítaná ki a kormány.

  • gépjárműadó
  • iparűzési adó
  • idegenforgalmi adó
  • reklámadó

 

Jelenleg 1 milliárd forint állna Érd rendelkezésére a fejlesztésekre. Jövőre ennek felét lenyúlná a kormány.

A Fidesz 1998 és 2020 között módszeresen "kiszárította" a fővárost, de a 2002-es választáson Budapest visszavágott, mert akkor egy nagyarányú ellenzéki győzelem született - mondta Csőzik László. Ha most így bánnak az önkormányzatokkal, akkor a települések lakói az országgyűlési választásokon fognak visszavágni 2022-ben.

 

Az érdi illetőségű Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke kijelentette, attól, hogy a fideszes többség nem kér az ellenzéki polgármesterek és a szakszervezeti vezetők által képviselt több száz ezer emberből, azok még ennek az országnak a polgárai.

(MTI nyomán)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Aradszki is megszavazta az önkormányzatokat sanyargató költségvetést

Aradszki András hithű orbánistaként most is a birkatömeggel szavazott, amikor a jövő évi költségvetésről döntöttek. Sőt mi több, példamutatásával vezette a birkákat.

  • 2020.07.03

Baromságok, akiket Orbán ma reggel mondott

Orbán Viktor péntek reggeli prédikációit heteken át nélkülöznünk kellett. Most aztán ömlesztve kaptuk a hülyeségeket. Szerinte a magyar ember tengerre vágyik, a migránsok terjesztik a koronavírust, a nyugat pedig egyre hanyatlik.

  • 2020.07.03

Rabszolgák leszünk: heti 7 nap munka, havi 1 szabadnap

A vészhelyzet lejárta után is marad a rabszolgatörvény, továbbfejlesztett verzióban. A Fidesz látástól jövő Mikulásig dolgoztatná a magyarokat.