Címke: járvány

2020.04.15

Csőzik László nyílt levélben követeli a tömeges tesztelést a kormánytól

Csőzik László és 41 polgármestertársa, köztük Karácsony Gergely, főpolgármester nyílt levélben fordult Orbánhoz. A kiterjedt tesztelés megindítását követelik.

2020.04.09

Újabb adomány: példátlan a civil összefogás Érden

Egy neve elhallgatását kérő érdi többszáz maszkot adományozott az orvosi ügyeletnek. De nem ő az egyetlen, aki segít a krízisben.

2020.04.09

Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A petíciót Csőzik László, Érd polgármestere is aláírta.

2020.04.06

Érden is jönnek az Orbán-féle pofátlan megszorítások

A Gulyás Gergely által pénteken kihirdetett intézkedéscsomag a koronavírus elleni védekezésre hivatkozva szűkíti az önkormányzatok költségvetését. Több száz milliót vesznek el mindenhonnan. Ez alól Érd sem kivétel.

2020.03.30

Karantén alatt az érdi Szent József Idősek Otthona

Pozitív lett a koronavírus tesztje egy jelenleg kórházban lévő idős embernek, aki Szent József Idősek Otthona lakója. Az otthont karantén alá vették.

2020.03.24

Érden is megjelent a koronavírus

A járványügyi hatóság beszámolója szerint két érdi lakos koronavírus tesztje is pozitív lett. Arról egyelőre nincs hír, hogy kórházba kellett-e menniük.

2020.03.17

Érden egyelőre nincs jelen a koronavírus

Vasárnap koronavírus tesztre vitt be a mentő egy érdi lakost. A teszt eredménye negatív lett. Más fertőzöttről sem tudni egyelőre.

2020.03.12

Fokozott védekezést vezettek be az érdi gyermekintézményeknél

Érden az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben is különleges figyelmet fordítanak a higiéniára, fertőtlenítésre. Az intézmények egyelőre nem zárnak be.