Nem volt indulatoktól mentes az érdi önkormányzat rendkívüli ülése

Nem volt indulatoktól mentes az érdi önkormányzat rendkívüli ülése

Kétórás rendkívüli ülést tartott tegnap Érd megyei jogú város önkormányzata. Módosították a költségvetést, megegyeztek az nyári útfelújításokban, de a fideszesekkel vita volt a korábbi városvezetés bűnei miatt.

Csőzik László, Érd polgármestere közösségi oldalán foglalta össze a tegnapi rendkívüli városi közgyűlés tapasztalatait. Összességében pozitív eredményre jutottak, de nagyok az ellentétek a kormánypártiak és a városvezetés többségét alkotó ellenzékiek között.

Szóba kerültek T. Mészáros Andrásék pazarló beruházásai és a gyanús közbeszerzései is.

Nálunk nem tanácsadók viszik a fejlesztési projekteket havi 2 milliókért, mint korábban T. Mészárosék alatt, hanem a Hivatal munkatársai - írta Csőzik László
  • TMA-ék 2017 novembere és 2019 áprilisa között 39 különböző szerződést kötöttek egyetlen ügyvédi irodával, 88,5 millió forint összértékben.
  • Közbeszerzési tanácsadó cégük pedig összesen 198,8 millió forintot kapott 8 év alatt.
  • Ész nélkül költöttek feleslegesen százmilliókat informatikára.

A városvezetés a kormány megszorításai miatt módosítani volt kénytelen Érd költségvetését.

A gépjárműadót és a reklámadót már idén is lenyúlja a Fidesz-kormány, de jövőre jön az önkormányzatokat büntető úgynevezett szolidaritási hozzájárulás.

Összességében 450 millió forint körül von el tőlünk a kormány, és kérdés, kapunk-e működési támogatást, s hogy mennyivel kevesebb iparűzési adó folyik majd be a közös kasszába idén - írta a polgármester.

Csőzik László nem enged Orbánék önkormányzatellenes politikájának. A miniszterelnök hiába akarja az ellenzéki polgármestereken megbosszulni, hogy a Fideszt leváltani akaró választók rájuk szavaztak, Érd nem enged. Ahogy a polgármester fogalmazott, keresik a kitörési pontokat.

A város számára jó lehetőséget jelenthet, hogy a csökkentett iparűzési adó miatt nagyvállalatok jöhetnek Érdre. Ez munkahely-teremtéssel jár majd, növelni fogja a kisvállalkozások forgalmát is, és összességében nagyobb lesz az adóbevétel.

 

"Szükségünk van egy-két olyan húzóvállalkozásra, mint a Samsung Gödnek, a Lego Nyíregyházának, az Audi Győrnek vagy a Suzuki Esztergomnak. Ott vagyunk a befektetőkért folytatott versenyben most már mi is."

A közgyűlésen abban is megegyeztek, hogy minél hamarabb induljon el az aszfaltozási program. Ez első körben 20-25 utcát érinthet. Ezt a programot már két éve beígérte az azóta megbukott T. Mészáros András, és a még egyelőre nem megbukott Aradszki András országgyűlési képviselő, de 2018-2019-ben hozzá sem nyúltak semmihez.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Csépán István: egy átláthatóan, költséghatékonyan működő önkormányzat a cél

A Szövetség Érdért önkormányzati képviselője 2006 óta van jelen a helyi közéletben.

  • 2020.08.11

Propagandaközgyűlést tartott Érden a Fidesz

Az ellenzéki polgármestert próbálták lejáratni a kormánypárt kisebbségbe szorult emberei. Nem sikerült nekik.

  • 2020.08.07

Csőzik László: Érd biztonságos, nincs rendkívüli állapot

Óriási vihart kavart az Érden szerencsére nem gyakori esemény, amikor két nagycsalád rendezett tömegverekedést a múlt héten.