Helyi ügyeink

2020.06.30

Nem volt indulatoktól mentes az érdi önkormányzat rendkívüli ülése

Kétórás rendkívüli ülést tartott tegnap Érd megyei jogú város önkormányzata. Módosították a költségvetést, megegyeztek az nyári útfelújításokban, de a fideszesekkel vita volt a korábbi városvezetés bűnei miatt.

2020.06.22

Csökkentett adókkal növelnék a befektetési kedvet Érden

Az iparűzési adó csökkentésével, illetve a telek- és építményadó mérséklésével igyekeznek befektetőket vonzani a városba. Fel szeretnék lendíteni Érd gazdasági életét.

2020.06.18

Bősz Anett: Propaganda és Paks helyett költsön a kormány útfejlesztésre!

A Liberálisok érdi országgyűlési képviselője számonkéri a kormányon azt a 60 milliárdot, amit még 2018-ban ígértek az érdi úthálózat fejlesztésére.

2020.06.14

Holnaptól a megszokott rend szerint üzemel az érdi szakrendelő

Június 15-én visszatér minden a normál kerékvágásba az orvosi szakrendelőben Érden. Korlátozás nélkül lehet igénybe venni az egészségügyi ellátást.

2020.06.05

Csőzik László: Jóval több köt össze bennünket, mint ami elválaszt

Érd polgármestere ünnepi beszédében a trinoni békediktátum kapcsán hangsúlyozta, hogy minden politikai ellentétet felül kell, hogy írjon a magyarság és a magyar emberek érdeke. Csak pozitív jövőképpel lehet sikeres a nemzet.

2020.06.01

Mától Érden is újranyitnak a bölcsődék és az óvodák

Az érdi önkormányzat a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásainak betartásával június 1-től újranyitja a fenntartásában lévő bölcsődéket és óvodákat.

2020.05.29

Megváltozott az érdi piac látogatási rendje

 Május közepétől ismét nyitva van az érdi piac. Az idősek védelmében változik a látogathatósága.

2020.05.19

Holnap nyitnak az érdi játszóterek és sportparkok

A Pest megyei kijárási korlátozás feloldásának köszönhetően Érden is újra látogathatóak lesznek a játszóterek. Szerdától az edzőparkok is megnyitnak.

2020.05.19

Dudálással tiltakoztak a cenzúra ellen Érden

Civil kezdeményezésre szerveztek tüntetést Érden. Ez úttal nem az embertelen járványügyi intézkedések, hanem a más véleményűek elhallgattatása ellen.

2020.04.30

Érdre is juttatott maszkokat a DK

A Demokratikus Koalíció nem csak az érdi önkormányzat járványügyi védekezéséből veszi ki a részét. Önkéntesen maszkokat osztanak a kerület lakóinak.

2020.04.23

Érden több fogorvos nyitva tart a járvány ellenére is

Hét fogorvosi rendelő fogad pácienseket a koronavírus-járvány idején is Érden. Természetesen nagyon odafigyelnek a fertőzés elleni védekezésre és kizárólag sürgősségi beavatkozásokat végeznek.

2020.04.16

Most hétvégére is lezárhatják az érdi kirándulóhelyeket

A húsvéti hétvégén a kormány által bevezetett kijárási korlátozásának és a járványügyi szakemberek javaslatainak megfelelően le volt zárva az érdi Duna-part. Így csökkent a lehetősége, hogy az emberek nagy tömegben verődjenek össze. Hasonló lezárásokat terveznek a most következő hétvégére is.

2020.04.15

Csőzik László nyílt levélben követeli a tömeges tesztelést a kormánytól

Csőzik László és 41 polgármestertársa, köztük Karácsony Gergely, főpolgármester nyílt levélben fordult Orbánhoz. A kiterjedt tesztelés megindítását követelik.

2020.04.09

Újabb adomány: példátlan a civil összefogás Érden

Egy neve elhallgatását kérő érdi többszáz maszkot adományozott az orvosi ügyeletnek. De nem ő az egyetlen, aki segít a krízisben.

2020.04.09

Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A petíciót Csőzik László, Érd polgármestere is aláírta.

2020.03.24

Érden is megjelent a koronavírus

A járványügyi hatóság beszámolója szerint két érdi lakos koronavírus tesztje is pozitív lett. Arról egyelőre nincs hír, hogy kórházba kellett-e menniük.

2020.03.17

Érden egyelőre nincs jelen a koronavírus

Vasárnap koronavírus tesztre vitt be a mentő egy érdi lakost. A teszt eredménye negatív lett. Más fertőzöttről sem tudni egyelőre.

2020.03.12

Fokozott védekezést vezettek be az érdi gyermekintézményeknél

Érden az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben is különleges figyelmet fordítanak a higiéniára, fertőtlenítésre. Az intézmények egyelőre nem zárnak be.

2020.02.28

Továbbra is virágzik az érdi sportélet

Csőzik László polgármester ígéretéhez híven a város az utánpótlásra koncentrál a sportban. Ennek keretein belül ma átadták az Érd Kiváló Sportolója és az Érd Kiváló Sportcsapata díjakat.

Kövessen minket

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom